Дневник


Ден 9: Къде ще нощуваме тази вечер?

         Все пак времето ни изигра лоша шега. Привидно слънчевото и приятно утро в подножието на планината, се оказа не толкова слънчево с приближаването на билото. По върховете се бяха скупчили купести облаци, носещи доста дъжд и по-лошото – много гръмотевици. Това отново затрудни прехода ни и ни принуди да се примирим с факта, че няма да преминем през някои от близките върхове.
         Това, от една страна, помрачи настроението ни, но от друга ни даде възможност да се убедим за пореден път колко красив е Балкана – и с неговата суровост, и с неговото гостоприемство. В по-ниските части времето беше прекрасно – слънчево и дори горещо. Докато на билото се мръщеха доста черни облаци, просветващи на места от мощните светкавици.
          Дилемата и големият въпрос бяха "Къде ще нощуваме тази вечер?". Дали няма да се повтори трудното бивакуване от преди една нощ? В крайна сметка имахме късмет и попаднахме на гостоприемните домакини на Дивечовъдна станция "Миджур", които ни приютиха. Подкрепихме се с вкусни ястия и пиене, поговорихме надълго и широко за нашата инициатива и намерения, дадоха ни ценна информация и съвети за Балкана в района и по пътя напред, разказаха ни много интересни случки от тяхното ежедневие. Изобщо прекарахме си чудесно до края на деня.
          Сега остава да се надяваме на благосклонността на планината за следващия ден.
Виж Моята България онлайн енциклопедия на България Камея Дизайн